Merken & Patenten


R&D & Handelscontracten


eCommerce & ICT-recht


Auteurs- & Mediarecht


Marketing & Handelspraktijken


Informatieveiligheid & Privacy

Internationale merkaanvragen in Indonesië

Vanaf 2 januari 2018 zal u via een internationale merkaanvraag uw merk ook in Indonesië kunnen beschermen. Vorig weekend werd aangekondigd* dat Indonesië lid wordt van het Protocol van Madrid. Indonesië is zo het honderdste land dat toetreedt tot dit Protocol.

Het Protocol van Madrid biedt u de mogelijkheid om uw merken in meerdere landen te beschermen door één aanvraag rechtstreeks bij het Benelux- of EU-merkenbureau in te dienen. Een dergelijke aanvraag is minder complex en kostenbesparend vergeleken met het indienen van een aanvraag bij het merkenbureau ter plaatse. Het zal ook mogelijk zijn Indonesië via een zogenaamde subsequent designation toe te voegen aan uw bestaande internationale merken, een goedkope en efficiënte manier om het beschermingsbereik van uw merk uit te breiden.

Indonesië is een Zuidoost-Aziatisch land met meer dan 260 miljoen inwoners en dus voor veel ondernemingen een interessante groeimarkt. In de strijd tegen namaak is het voor merkhouders die in Indonesië (willen) actief zijn essentieel om hun merken ook daar te registreren. Contacteer IFORI om meer te weten te komen over internationale merkaanvragen in Indonesië of één van de 99 andere leden van het Protocol van Madrid.

* Tijdens de 57ste Algemene vergadering van de World Intellectual Property Organization.

Bron: http://www.wipo.int/madrid/en/news/2017/news_0020.html

Thierry Van Ransbeeck

2017-10-06

merken, trademarks, Indonesie


Contacteer ons >