Thomas Vermaerke

Thomas is gecertificeerd DPO en jurist gespecialiseerd in gegevensbeschermingswetgeving & ICT-recht.

Thomas heeft een Master of Laws van de Universiteit Gent (2016) en tevens een Master na Master van de KU Leuven in het Intellectueel Eigendomsrecht en ICT-recht (2017).

In 2019 behaalde hij het DPO certificaat aan het Data Protection Institute en in 2022 het certificaat Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) bij de International Association of Privacy Professionals. In 2020 vervolledigde Thomas eveneens de Masterclass Business Design Thinking aan de Antwerp Management School.

Thomas startte zijn carrière in 2016 bij De Juristen als legal counsel IT & privacy en vestigde zich naderhand als zelfstandig legal counsel IT & privacy en voerde in dat kader heel wat GDPR audits en DPO diensten uit. Voor 2 jaar was hij ook manager bij Jureca (Advocas BV), een Gentse legaltech startup dat fungeert als matchmaker tussen advocaat en rechtzoekende.

Thomas is op heden ook Executive Director van de VZW Transparency International Belgium, de Belgische tak van de NGO die wereldwijd voortrekker is in de strijd tegen corruptie. Thomas heeft hierdoor nog een bijzondere expertise in ethics, klokkenluidersregelingen en internationale anti-corruptie wetgevingen.

Thomas werkt in het Nederlands, Frans en Engels.