E-learning over de juridische en ethische aspecten van artificiële intelligentie

Is jouw onderneming al volop op de AI trein gesprongen of bekijken jullie nog de mogelijkheden? Dan zijn jullie lang niet alleen! AI kent intussen tal van use cases over verschillende sectoren heen en het gebruik ervan is intussen enorm in opmars.

Uiteraard valt er veel te ontdekken en te leren op technisch vlak, maar ook op juridisch en ethisch vlak volgen nieuwe ontwikkelingen en inzichten elkaar snel op. Benieuwd naar het juridisch en ethisch kader rond AI? Ontdek de gratis IFORI e-learning Ethics & law in AI, beschikbaar via IFORI Academy.

IFORI is een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in het beschermen van intellectuele eigendomsrechten, IT recht en het stimuleren van innovatie. Als one-stop shop zijn wij dé juridische reflex voor onze klanten, zowel voor een snel en hands-on advies als voor een meer diepgaand advies over eerder complexe kwesties. Wij begeleiden onze klanten vanaf hun eerste concept tot eindproduct. Wij spreken “kunst, computercode en business” met onze klanten en helpen hen om hun succesverhaal te schrijven.

Onderwerpen

De e-learning bestaat uit verschillende modules die je kan volgen in de volgorde die je zelf verkiest. Starten met de inleiding lijkt ons wel aan te raden. De modules zijn opgedeeld in twee grote delen: ‘law’ en ‘ethics’.

Binnen elk deel vind je vier modules die je meer inzicht geven in belangrijke onderwerpen zoals ‘AI & intellectuele eigendom’, ‘AI & privacy’ en ‘AI & human bias en discriminatie’. In minder dan vijf uur tijd, heb je alle belangrijke juridische en ethische concepten gelinkt aan AI onder de knie.

Doelgroep

De e-learning focust zich voornamelijk op juridische profielen maar ook op AI-project managers en ontwikkelaars met een interesse in de juridische en ethische kant van de zaak en dit zowel in de publieke als de private sector.

Certificaat

Wanneer je alle modules succesvol hebt doorlopen, ontvang je een certificaat. Dit toont aan dat je de opleiding tot een goed einde hebt gebracht en over de vaardigheden beschikt om de juridische en ethische implicaties gekoppeld aan een AI project te identificeren en er correct naar te handelen.

Inschrijven

Inschrijven voor Ethics & law in AI kan via onze IFORI Academy website:

Alle informatie over hoe we je persoonsgegevens verwerken, kan je terugvinden in ons privacybeleid.

Contact

Je kan ons steeds contacteren via academy@ifori.be.

Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van:

Deze opleiding werd ontwikkeld in samenwerking met iTESE en Story Publishers.