Bernard Gravez

Stichter van IFORI, Bernard heeft een Master in de Rechten (KUL) en een Master na Master in het Intellectueel Eigendomsrecht (KUL). Hij is momenteel directeur en voorzitter van de raad van bestuur van IFORI. 

Gepassioneerd door kunst en ondernemerschap, heeft Bernard van zijn passie zijn beroep gemaakt en adviseert hij dagelijks ontwerpers, ontwerpers, kunstenaars en kunstgalerijen. Dankzij zijn jarenlange ervaring als bedrijfsjurist in verschillende bedrijven die actief zijn in innovatie, heeft Bernard een uitgebreide expertise verworven in de bescherming en waardering van innovatie en immateriële activa. Hij gebruikt deze praktijk nu om waarderingsstrategieën voor zijn cliënten te ontwikkelen. 

Bernard is een doorgewinterde ondernemer en zetelt ook in verschillende raden van bestuur. Hij is ook betrokken bij een aantal professionele netwerken, waar hij training en mentoring geeft aan jonge ondernemers. 

Bernard spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans. Hij heeft een trouw en gevarieerd klantenbestand opgebouwd dankzij zijn “can do” en “no nonsense” aanpak en de subversieve en originele oplossingen die hij heeft weten aan te dragen.