IP Strategie – Resortecs

Elke dag opnieuw ontmoeten we ondernemers zoals u, innovatief, creatief, duurzaam,… bakken lef en verdomd hard werken. Vanaf het eerste zaadje tot markt-klaar product of dienst, wij zijn bevoorrechte getuige van dit hele proces & helpen jou bij het uitwerken van jouw IP strategie.

De Klant

Resortecs is een technologie gedreven onderneming die volledige circulariteit wil realiseren in de textiel- en mode-industrie.

Het Project: IP Strategie

IFORI adviseert Resortecs:

  • IFORI’s bestuurder Bernard Gravez zetelt als strategisch adviseur in de Advisory Board van Resortecs.
  • IFORI ondersteunt Resortecs bij het uittekenen van de beschermingsstrategie en waakt over de bescherming van de background & foreground knowhow en trade secrets van Resortecs.
  • Onze juristen staan ook in voor het opmaken van het contractueel framework en het onderhandelen ervan, zowel in de R&D fase als in de exploitatiefase (NDA’s, co-development of joint research agreements, testing agreements, licensing & productieovereenkomsten etc.).
  • Daarnaast adviseren we rond het vrijwaren van de IP bij het sluiten van arbeidsovereenkomsten, PSA’s & management overeenkomsten met freelancers, aandeelhoudersovereenkomsten en inbreng in de vennootschap.

De Uitkomst

Kijk hier naar de getuigenis van Cédric Vanhoeck, samen met Vanessa Counaert medeoprichter van Resortecs:

Testimonial Cédric Vanhoeck – Resortecs

Blog

Hoed je voor je hashtags! – Verplichte info door de influencer

Eind april 2022 publiceerde het ‘JEP’ (voluit: Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame) Aanbevelingen voor Influencer Marketing. Ook publiceerde de…

Lees meer Arrow

De IE-voucher 2.0: terug en beter dan ooit

Vorig jaar introduceerde de Europese Commissie en het Europees merkenbureau (EUIPO) de IE-voucher. Deze liet KMO’s toe om een deel…

Lees meer Arrow

Big Brother is watching you no more

Deze zomer verschijnt “1984: the Graphic Novel” van de hand van Fido Nesti. Dat de eerste graphic novel adaptatie van 1984 in 2021 verschijnt, is geen toeval. Op George Orwells werken rusten sinds dit jaar geen auteursrechten meer, maar wat betekent dit precies voor jou? Mag nu ineens zomaar alles?

Lees meer Arrow

Laten we morgen vandaag uitvinden

Vooruitziende geesten zouden de sterkste bescherming moeten verwachten voor hun krachtige ideeën