Retail/e-commerce – DPO as a service

De Klant

Opdrachtgever is een Belgisch e-commerce bedrijf van ongeveer 300 medewerkers. Cliënt heeft vestigingen in België en Nederland. Door de aard van haar activiteiten wordt Cliënt vaak geconfronteerd met vragen over gegevensbescherming.

Het Project

IFORI werd benaderd door Opdrachtgever die IFORI wilde aanstellen als externe DPO. IFORI informeert en adviseert in alle zaken met betrekking tot gegevensbescherming (inclusief alle noodzakelijke overeenkomsten), ziet toe op de naleving van de GDPR en andere regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en geeft trainingen aan de medewerkers.

De Uitkomst

Vandaag heeft de klant een bedrijfscultuur waarin gegevensbescherming bovenaan staat. Dankzij de tussenkomst van IFORI beschikt de Klant over contracten, beleid en praktijken die aan de regels voldoen.


Blog

Jouw commerciële samenwerkingsakkoorden moeten wellicht worden aangepast. Dit moet je zeker weten!

De nieuwe precontractuele informatieplicht in a nutshell Ben jij een franchisegever? Verleen je concessies van alleenverkoop? Ben je actief in…

Lees meer Arrow

De nieuwe aansprakelijkheid van de hulppersoon in een notendop

Op 1 februari 2024 werd de finale tekst van Boek 6 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek (BW) aangenomen. Dit boek…

Lees meer Arrow

Ethisch hacken gelegaliseerd in België

Sinds de omzetting van de Europese klokkenluidersrichtlijn[1] (Richtlijn 2019/1937) kunnen Belgische ethische hackers hun activiteiten legaal verrichten, indien ze aan…

Lees meer Arrow

DPO Checker

Check of je verplicht een Data Protection Officer (DPO) moet aanstellen.