Bescherm jezelf tegen boetes als Content Creator!

De groeiende invloed van influencers en content creators ook de aandacht van regelgevende instanties verscherpt. Er zijn gevallen waar misleiding en oplichting gebruikers schaden en content creators in een slecht daglicht plaatsen. Als reactie hierop, hebben de Vlaamse Regulator voor de Media en de FOD Economie actie ondernomen en massaal controles uitgevoerd op verschillende sociale media platformen. Lees hier hoe je als influencer compliant content kan maken en marketing doen!

Influencer controles

Het idee achter de controles valt te begrijpen, maar de juridische regels zijn niet altijd goed afgestemd op het steeds evoluerende digitale landschap. Dit zorgt voor ingewikkelde verplichtingen en grote verantwoordelijkheden voor content creators die de extra mile willen gaan.

Recente gevallen van bekende influencers die waarschuwingen en boetes ontvingen van de Vlaamse Regulator voor de Media (“VRM”) en van de FOD Economie, benadrukken het belang van juridische compliance in de wereld van contentcreatie.

Waarschuwingen en boetes

Het Mediadecreet legt duidelijke richtlijnen vast voor content creators, waarbij commerciële communicatie en boodschappen van algemeen nut gemakkelijk herkenbaar moeten zijn. Dit betekent onder andere dat influencers de termen “advertentie” of “publiciteit” aan het begin van hun content moeten vermelden.

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is daarnaast de actieve rol van de FOD Economie in het handhaven van economische regelgeving op sociale media. In heel Europa gelden vergelijkbare regels waardoor ook in het buitenland worden nu massaal boetes uitgedeeld.

Toch zien we dat zeer veel content creators en influencers in heel Europa deze regels niet naleven. Nochtans: boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de financiële stabiliteit en reputatie van content creators.

Juridische ondersteuning Content Creators

Of je nu moeite hebt om zeker te zijn dat je alle regels naleeft of je geen tijd hebt om met de juridische verplichtingen bezig te zijn, IFORI geeft jou een all-in oplossing. In deze uitdagende tijden is het tenslotte essentieel om als content creator de juiste stappen te zetten om juridische problemen te voorkomen.

Wat doen wij voor jou?

  1. Compliance Checks: Onze experts zorgen ervoor dat jouw content of e-commerce website voldoet aan alle wettelijke vereisten.
  2. Educatieve Workshops: Leer alles over de regels voor influencermarketing via onze op maat gemaakte workshops.
  3. Juridisch Advies op Maat: Ons ervaren juridisch team staat klaar om jouw specifieke vragen en zorgen aan te pakken, of je nu een waarschuwing hebt ontvangen of preventief advies zoekt.

Bescherm Je Merk en Reputatie

Investeer in onze juridische diensten en bescherm niet alleen jezelf tegen boetes, maar behoud ook je reputatie en merkwaarde.

Lees hier meer over merkbescherming!


Interesse? Contacteer ons

Helder

Duidelijk

To the point.