Vacature Senior IP Jurist

IFORI is een juridisch niche kantoor gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, ICT & privacy recht met kantoren in Gent, Kortrijk en Tervuren. Elke dag trachten we onze slogan ‘BETTER BEATS GOOD’ waar te maken.

Onze expertise gaat van het strategische beheer en de uitbouw van IP-portfolio’s (merken, patenten & modellen), over het opstellen en onderhandelen van contracten en het implementeren van trade secret policies bij bedrijven tot het uitvoeren van IP gerelateerde studies voor de overheid. Tegelijk heeft IFORI een ijzersterke reputatie en focus op niche domeinen zoals kunstrecht & auteursrecht.

Wij hebben een unieke visie over hoe wij de problemen en opportuniteiten van onze klanten aanpakken. Het resultaat is een boeiende waaier aan klanten gaande van hoogtechnologische startups, over overheidsorganisaties tot beursgenoteerde multinationals en Vlaamse familiale KMO’s voor wie wij een vaste lange termijn vertrouwenspartner zijn.

We zijn op zoek naar een Senior IP Jurist.

Als jurist beheer je op zelfstandige wijze jouw eigen portefeuille aan dossiers. Dit zal gefaseerd gebeuren in functie van jouw kennis en ervaring. Je rapporteert rechtstreeks aan en staat in nauw overleg met de partners. Je krijgt hierbij de kans volledige trajecten van A tot Z te beheren. Een boeiende uitdaging maar ook een verantwoordelijkheid..

Je hebt rechtstreeks contact met de klant en adviseert hem of haar op een onderbouwde, degelijke en helder geformuleerde wijze met oog voor de specifieke noden van de betrokken organisatie die je door en door leert kennen.

Je redigeert contracten, durft jouw visie hieromtrent te verdedigen tegenover de klant wiens belangen je behartigt. Je kan de risico’s en aansprakelijkheden voor jouw klant inschatten en weet hun noden te verwoorden in contractueel bindende clausules. Waar nodig voer je (mee) de onderhandelingen en weet dit tot een goed einde te brengen. Eens ondertekend volg je de uitvoering ervan blijvend op en waak je over de termijnen.

We hechten veel belang aan teamwork: onze unieke combo van IP juristen en ICT & privacy specialisten garandeert je daarbij de multidisciplinaire aanpak die je nodig zal hebben om de specifieke noden van jouw klanten te beantwoorden.

Mooi meegenomen: het mee commercieel uitbouwen van het team & kantoor is trouwens een uitdaging die we allemaal samen aangaan en die – als je die ambities deelt – evenzeer een boeiende uitdaging voor jou kan zijn.

Wie ben je?

 • Je bent een Master in de rechten met specialisatie in IP
 • Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring
 • Bijkomende troeven:
  • Master na Maser in de Intellectuele Rechten
 • Naast thuiswerk ben je bereid te werken vanuit ons kantoor in Gent (waar we elke vrijdag vast onze team dag hebben), alsook in house bij de klant
 • Integer, vakkundig en gemotiveerd
 • Zelfstandig en accuraat kunnen werken
 • Een oplossingsgerichte, no-nonsense aanpak
 • Feeling met het bedrijfsleven en/of de publieke sector
 • Vlot kunnen samenwerken in teamverband
 • Excellente communicatievaardigheden
 • Graag spreken voor een publiek en jouw passie voor IP delen
 • Een goede kennis van het Engels én/of het Frans is vereist. Een certificaat van talenkennis kunnen voorleggen is zeker een pluspunt

Aanbod

Een fair loon of vergoeding in verhouding met je ervaring en prestaties, inclusief alle andere extralegale voordelen.

Oog voor de combinatie werk/privé met de vrijheid om te werken met glijdende uren, van thuis, vanuit één van onze kantoren in Kortrijk, Gent of Tervuren en bij onze klanten in house wanneer nodig.

En niet onbelangrijk: een fijne en collegiale sfeer die je voortdurend uitdaagt om bij te leren en je grenzen te verleggen.

Iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact met ons op! De contactpersoon voor deze vacature is Bernard Gravez (+32 478 52 04 22 of bernard.gravez@ifori.be).

Niet helemaal een match? Check onze andere vacatures … of contacteer ons gerust spontaan