Fun Belgium – Management van IP Portfolio

De Klant

FUN Belgium is een Belgische onderneming met ongeveer 250 werknemers en 29 winkels die actief zijn in de detailhandel in spellen en speelgoed. Door de aard van haar activiteit wordt zij vaak geconfronteerd met belastende nieuwe merkaanvragen.

Het Project

FUN beschermt en verdedigt zijn IE-rechten actief via IFORI. IFORI heeft verschillende ingebrekestellingen naar namakers gestuurd en heeft meerdere opposities ingesteld. Tijdens deze oppositieprocedures heeft IFORI het EUIPO (European Union Intellectual Property Office) ervan kunnen overtuigen dat het loutere feit dat een merk een beperkte mate van onderscheidend vermogen heeft met betrekking tot de waren, niet uitsluit dat er verwarringsgevaar kan bestaan.

De Uitkomst

Vandaag verdedigt Client nog steeds zijn vele merkregistraties dankzij IFORI. Op basis van de verschillende uitspraken van het EUIPO kan FUN nieuwe merkaanvragen die zij belastend vindt, gemakkelijker intrekken.


Blog

Grote vernieuwingen in het Europees octrooilandschap: Het Unitair Octrooiverdrag

Het is zo ver: Binnenkort treedt het Unitair Octrooiverdrag in werking. Het verdrag voorziet twee spraakmakende wijzigingen in het Europees…

Lees meer Arrow

De IE-voucher 2.0: terug en beter dan ooit

Vorig jaar introduceerde de Europese Commissie en het Europees merkenbureau (EUIPO) de IE-voucher. Deze liet KMO’s toe om een deel…

Lees meer Arrow

Big Brother is watching you no more

Deze zomer verschijnt “1984: the Graphic Novel” van de hand van Fido Nesti. Dat de eerste graphic novel adaptatie van 1984 in 2021 verschijnt, is geen toeval. Op George Orwells werken rusten sinds dit jaar geen auteursrechten meer, maar wat betekent dit precies voor jou? Mag nu ineens zomaar alles?

Lees meer Arrow