Fun Belgium – Management van IP Portfolio

De Klant

FUN Belgium is een Belgische onderneming met ongeveer 250 werknemers en 29 winkels die actief zijn in de detailhandel in spellen en speelgoed. Door de aard van haar activiteit wordt zij vaak geconfronteerd met belastende nieuwe merkaanvragen.

Het Project

FUN beschermt en verdedigt zijn IE-rechten actief via IFORI. IFORI heeft verschillende ingebrekestellingen naar namakers gestuurd en heeft meerdere opposities ingesteld. Tijdens deze oppositieprocedures heeft IFORI het EUIPO (European Union Intellectual Property Office) ervan kunnen overtuigen dat het loutere feit dat een merk een beperkte mate van onderscheidend vermogen heeft met betrekking tot de waren, niet uitsluit dat er verwarringsgevaar kan bestaan.

De Uitkomst

Vandaag verdedigt Client nog steeds zijn vele merkregistraties dankzij IFORI. Op basis van de verschillende uitspraken van het EUIPO kan FUN nieuwe merkaanvragen die zij belastend vindt, gemakkelijker intrekken.


Blog

Original

Nieuwe regels inzake Geografische Aanduidingen

Vandaag treedt Verordening 2024/1143 in werking. Dit markeert een belangrijke stap in de herziening van het kader rond geografische aanduidingen…

Lees meer Arrow

Van Instagram naar de rechtbank: Hoe Rihanna’s posts Puma’s modelrecht doorkruisten!

Ken je die iconische ‘Puma Creepers’-sneakers met hun kenmerkende zolen? Puma’s modelrecht kreeg een flinke knauw dankzij een opmerkelijke Instagram…

Lees meer Arrow

Opening kantoor IFORI: Kortrijk

IFORI opent een nieuwe vestiging in Kortrijk! Later meer!

Lees meer Arrow