Fun Belgium – Management van IP Portfolio

De Klant

FUN Belgium is een Belgische onderneming met ongeveer 250 werknemers en 29 winkels die actief zijn in de detailhandel in spellen en speelgoed. Door de aard van haar activiteit wordt zij vaak geconfronteerd met belastende nieuwe merkaanvragen.

Het Project

FUN beschermt en verdedigt zijn IE-rechten actief via IFORI. IFORI heeft verschillende ingebrekestellingen naar namakers gestuurd en heeft meerdere opposities ingesteld. Tijdens deze oppositieprocedures heeft IFORI het EUIPO (European Union Intellectual Property Office) ervan kunnen overtuigen dat het loutere feit dat een merk een beperkte mate van onderscheidend vermogen heeft met betrekking tot de waren, niet uitsluit dat er verwarringsgevaar kan bestaan.

De Uitkomst

Vandaag verdedigt Client nog steeds zijn vele merkregistraties dankzij IFORI. Op basis van de verschillende uitspraken van het EUIPO kan FUN nieuwe merkaanvragen die zij belastend vindt, gemakkelijker intrekken.


Blog

Opening kantoor IFORI: Kortrijk

IFORI opent een nieuwe vestiging in Kortrijk! Later meer!

Lees meer Arrow

Binnenkort nieuw inschrijvingssymbool voor modellen

Binnenkort introduceert de EU het zogenaamde ‘inschrijvingssymbool’ voor modellen, ook wel geregistreerde designs. We leggen je uit wat je kan…

Lees meer Arrow

Bemiddeling als waardevolle optie na oprichting Bemiddelingscentrum EUIPO

In een wereld waarin innovatie en creativiteit bloeien, is het beschermen van intellectuele eigendom van cruciaal belang. Het Europees Bureau…

Lees meer Arrow