Bedrijsgeheimen

Information is the currency of the knowledge economy

Het economisch succes van vele multinationale bedrijven is afhankelijk van bedrijfsgeheimen en vormen zelfs het fundament van deze bedrijven. Op basis van de Europese richtlijn 2016/943 is het mogelijk om die bedrijfsgeheimen te beschermen tegen diefstal of bedrijfsspionage.  De minimale vereisten voor bedrijfsgeheimen zijn vrij eenvoudig:

  • het bedrijfsgeheim kan elke informatie zijn, als het maar geheim is
  • met een commerciĆ«le waarde vanwege de geheimhouding, en
  • die met redelijke middelen geheim wordt gehouden.

De bescherming die bedrijfsgeheimen bieden is precairder dan klassieke intellectuele-eigendomsrechten, in die zin dat zij niet uitsluit dat een derde de informatie gebruikt wanneer deze rechtmatig wordt ontdekt of ontwikkeld. Zij biedt echter het grote voordeel dat zij onbeperkt is in de tijd.

Wat we doen?

  • De informatie identificeren die als bedrijfsgeheim zou/zou moeten worden beschouwd en de beveiligingsmaatregelen in kaart brengen die van toepassing zijn op de vermeende bedrijfsgeheimen.
  • Beoordelen welke (aanvullende) maatregelen nodig zijn om bescherming te verkrijgen en u helpen bij de implementatie van deze maatregelen.
  • U bijstaan bij het toezicht op de naleving en het afdwingen van uw rechten.

Onze meerwaarde?

IFORI werkt nauw samen met deskundigen op het gebied van gegevensbeveiliging, wier expertise en ervaring wij kunnen toevoegen aan ons reeds multidisciplinaire team van ervaren juristen. Wij kijken niet alleen naar de juridische kant van de zaak en geven u vage tempalte-antwoorden, maar gaan veel verder en kunnen u een compleet pakket aanbieden met specifieke, concrete suggesties, bijstand bij de implementatie van de compliance en monitoring achteraf.

Uw immateriƫle activa verdienen de beste bescherming

Ontdek de stappen om uw IP-bescherming op een innovatieve en kostenvriendelijke manier te optimaliseren