Blockchain & smart contracts – Hoe werkt het vanuit technisch en juridisch standpunt?

Blockchain is de technologie achter de gekende ‘bitcoin’ cryptomunt. New tech? De blockchaintechnologie zelf is inmiddels al meer dan 10 jaar oud… maar ze begint nu echt haar ingang te vinden in de bedrijfswereld. Overheden en bedrijven onderzoeken volop de mogelijkheden die de technologie kan bieden maar ook de risico’s, bv. qua privacy. Daar zijn ook goeie redenen voor. Blockchaintechnologie biedt namelijk belangrijke mogelijkheden qua integratie van diensten tussen ondernemingen. Wie integratie zegt, zegt samenwerking. Wie samenwerking zegt, zegt contractuele relatie. Welke impact heeft de blockchaintechnologie – die deze samenwerking technisch vlot mogelijk maakt – op deze contractuele relatie?
Om hierop te kunnen antwoorden is een basisbegrip van de technologie zelf nodig.

Daarom organiseert Story Publishers 2 studienamiddagen waar Justine van IFORI het juridische aspect uit de doeken doet. Op 9 mei 2019 in Zwijnaarde en op 6 juni in Hasselt.
Klik hier voor meer info en om in te schrijven voor de studienamiddag in Zwijnaarde of hier voor de studienamiddag in Hasselt.


Projecten

Belgisch bedrijf (voeding) – Ad interim inhouse counsel (IP/IT/Media)

Lees meer Arrow