Loïc Delanghe

Loïc is een juridisch adviseur met een sterke ervaring en interesse in commerciële, intellectuele eigendom en IT-gerelateerde onderwerpen. Loïc studeerde af aan de UCLouvain en behaalde een bijkomende master in ICT-recht aan de universiteit van Namen & de universiteit van Oslo. 

Als gecertificeerd privacy professional en gekwalificeerd advocaat, heeft Loïc een expertise ontwikkeld in gegevensbescherming gerelateerde onderwerpen en heeft hij zowel publieke als private klanten geadviseerd in verschillende sectoren, waaronder mode, gezondheid en telecom. 

Loïc helpt kleine, middelgrote en grote ondernemingen bij het opstellen van contracten, geschillenbeslechting en de bescherming van hun immateriële activa. Loïc is gepassioneerd door juridische kwesties die voortvloeien uit opkomende technologieën en streeft ernaar originele juridische oplossingen te vinden in een wereld die voortdurend evolueert. 

Loïc heeft meerdere jaren ervaring opgedaan in verschillende advocatenkantoren vooraleer hij het IFORI-team vervoegde. De voorbije jaren werd hij meermaals uitgenodigd om academische lezingen en opleidingen te geven over mediarecht en gegevensbescherming. 

Loïc spreekt vloeiend Frans, Engels en Nederlands. Zijn cliënten omschrijven hem als “toegewijd, pragmatisch, grondig en to the point”. Loïc vindt het zeer belangrijk om een sterke cliënt-adviseur relatie op te bouwen. Loïc’s expertise gecombineerd met zijn hands-on aanpak maakt dat hij duidelijke en doeltreffende oplossingen kan bieden. 

Services

  • In-house legal counsel (IP/IT/Privacy)
  • ICT & Commercial contracts
  • GDPR legal services
  • Media & IP Advice