Justine Simal

Justine is een juridisch adviseur met aantoonbare ervaring in IT-recht. Haar voornaamste focus ligt op privacy en data protection compliance topics. Ze is een gecertificeerd privacy professional (IAPP) en treedt dagelijks op als functionaris voor gegevensbescherming binnen verschillende private en publieke organisaties in verschillende sectoren.

Naast gegevensbescherming is Justine zeer geïnteresseerd in de aspecten van opkomende technologieën die betrekking hebben op gegevensbescherming. Samen met andere leden van het team schreef ze een e-learning tool over de juridische en ethische aspecten van AI.

Justine studeerde af aan de UGent en behaalde een master in IP en ICT-recht aan de KU Leuven. Ze geeft zelf lezingen en trainingen, gebaseerd op haar academische kennis en praktijkervaringen.

Als juridisch adviseur voor cliënten in verschillende sectoren, waaronder de milieu-, gezondheids-, e-commerce-, gaming- en sociale sector, heeft Justine een grondige kennis ontwikkeld van de problematiek en de belangen die in deze sectoren spelen.

Justine werkt in het Nederlands, Engels en Frans. Haar cliënten omschrijven haar als “goed georganiseerd, doortastend en constructief”. Door haar toewijding en door haar eerdere ervaringen, heeft Justine inzichten en organisatorische vaardigheden verworven om een project of een team naar succes te leiden.